Een psychotherapeut

Een psychotherapeut is opgeleid om intensieve psychologische hulp te verlenen, met toepassing van psychotherapeutische behandelmethoden. De psychotherapeut probeert in samenwerking met de cliënt psychische klachten en problemen op te heffen, of zoveel te verminderen dat men er minder last van heeft. Het beroep van psychotherapeut valt onder de wet BIG en de titel psychotherapeut is bij wet beschermd met het BIG-register van Psychotherapeuten.

U kun zich het beste tot een psychotherapeut wenden als uw klachten of problemen zich over meer terreinen van uw leven negatief beïnvloeden (werk, relaties, vrienden) en als u langdurige klachten heeft als somberheid, angsten, ernstige burnout, dwanghandelingen, lichamelijke klachten, relatieproblemen, problemen die met uw persoonlijkheid te maken hebben en als u moeite heeft zaken die in uw leven gebeurd zijn te verwerken.

Psychotherapie doe je niet zomaar. Psychotherapie vraagt om de bereidheid om uzelf, uw persoon, uw gedrag, uw gedachten en gevoelens onder de loep te nemen en er samen met uw psychotherapeut naar te kijken en er mee aan de slag te gaan. Dat kost veel energie en vaak ook tijd. Psychotherapie is een intensieve vorm van hulpverlening. Het confronteert u met pijnlijke gevoelens. Dat kan spanningen en angst oproepen. Dat moet u willen en aankunnen.

Contact

Telefoon 06 100 183 51
 

Praktijk voor Psychotherapie

Zijlweg 146
2015 BH HAARLEM
Telefoon:
06 100 183 51
KvK:
51223910
www.haarlem-psychotherapie.com
Routebeschrijving >